Samanarvoinen elämäni -hanke välittää tunnelmia toivosta

9.9.2022

Sininauhaliiton jäsenjärjestö Caritaksen Samanarvoinen elämäni -hanke pyrkii vähentämään eriarvoisuutta valokuvanäyttelyn, pohdintamateriaalien ja sosiaalisen median kampanjan keinoin.

Samanarvoinen elämäni -valokuvanäyttely

”Olen tarinankertoja. En vain ota kuvia, vaan haluan kertoa tarinan kuvan takana”, kertoo näyttelykuvat ottanut bangladeshilainen valokuvaaja GMB Akash. Näyttelyssä on esillä 18 Akashin kuvaa ja niihin liittyvää tarinaa. Akash kuvaa arvostavalla tavalla yhteiskuntien reunamille jääviä ihmisiä ja antaa heille mahdollisuuden tuoda äänensä kuuluviin. Vaikka kuvien ihmiset ovat usein vaikeassa elämäntilanteessa, he eivät ole menettäneet toivoaan. Näyttelyn taustalla on Suomen Caritaksen Samanarvoinen elämäni -hanke. Valokuvanäyttely kiertää parhaillaan Suomea.

Seuraavat näyttelypaikat ovat
4.–15.10.2022, Kuopion pääkirjasto
18.10. –3.11.2022, Jyväskylän pääkirjasto
3.1.–21.1.2023, Tampereen pääkirjasto Metso

Kaikki näyttelyn kuvat ovat nähtävillä verkkosivuilla.

Keväällä 2022 hankkeessa kerättiin kuvia sähköiseen valokuvanäyttelyyn, jotka kertovat eriarvoisuudesta Suomessa. Katso Suomessa otettuja kuvia.

Jokainen ihminen tulee kuvata arvostavalla ja kunnioittavalla tavalla.
Eriarvoisessa ja marginalisoidussa asemassa olevien ihmisten kuvaaminen vaatii hieman lisähuomiota, jotta kunnioittava asenne välittyy kuvattavalle. Valokuvaajat Sonja Siikanen ja Tinksu Wessman puhuvat valokuvauksen etiikasta ja kunnioittavasta valokuvaamisesta. He ovat valokuvaajia ja työskentelevät paljon marginalisoitujen ihmisryhmien kanssa. Heidän ajatuksiaan arvostavasta valokuvaamisesta voi lukea Samanarvoinen elämäni -hankkeen sivuilla. Lue artikkeli: Näin kuvaat arvostavasti

Suomen Caritas on saanut Samanarvoinen elämäni -hankkeeseen Ulkoministeriön viestinnän ja globaalikasvatuksen tukea. Kuvien lisäksi hanketta varten on kirjoitettu pohdintamateriaali, joka liittyy eriarvoisuuteen ja sen vähentämiseen.

Luitko jo nämä?

Metsä, jossa hiekkatie etualalla. Valo kajastaa puiden oksien läpi.
8.11.2023

Toivon rastit Tampereella Kalevan kirkossa 18.11.

Toivon rastit -tapahtuma tarjoaa keinoja riippuvuuksista toipumiseen ja tukea riippuvaisten...
marja keltaiseksi muuttuneessa pensaassa
12.9.2023

Sininauhaliiton tulevat tapahtumat jäsenjärjestöille

Lähetimme 13.9. jäsenjärjestöille kirjeen, jossa on kerrottu syksyn tulevista tapahtumista....
Kiviä pinottuna
9.6.2023

Sininauhaliiton jäsenjärjestöavustuksen 2023 avustuspäätökset

Avustuspäätökset Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA on myöntänyt...