Samanarvoinen elämäni -hanke välittää tunnelmia toivosta

9.9.2022

Sininauhaliiton jäsenjärjestö Caritaksen Samanarvoinen elämäni -hanke pyrkii vähentämään eriarvoisuutta valokuvanäyttelyn, pohdintamateriaalien ja sosiaalisen median kampanjan keinoin.

Samanarvoinen elämäni -valokuvanäyttely

”Olen tarinankertoja. En vain ota kuvia, vaan haluan kertoa tarinan kuvan takana”, kertoo näyttelykuvat ottanut bangladeshilainen valokuvaaja GMB Akash. Näyttelyssä on esillä 18 Akashin kuvaa ja niihin liittyvää tarinaa. Akash kuvaa arvostavalla tavalla yhteiskuntien reunamille jääviä ihmisiä ja antaa heille mahdollisuuden tuoda äänensä kuuluviin. Vaikka kuvien ihmiset ovat usein vaikeassa elämäntilanteessa, he eivät ole menettäneet toivoaan. Näyttelyn taustalla on Suomen Caritaksen Samanarvoinen elämäni -hanke. Valokuvanäyttely kiertää parhaillaan Suomea.

Seuraavat näyttelypaikat ovat
4.–15.10.2022, Kuopion pääkirjasto
18.10. –3.11.2022, Jyväskylän pääkirjasto
3.1.–21.1.2023, Tampereen pääkirjasto Metso

Kaikki näyttelyn kuvat ovat nähtävillä verkkosivuilla.

Keväällä 2022 hankkeessa kerättiin kuvia sähköiseen valokuvanäyttelyyn, jotka kertovat eriarvoisuudesta Suomessa. Katso Suomessa otettuja kuvia.

Jokainen ihminen tulee kuvata arvostavalla ja kunnioittavalla tavalla.
Eriarvoisessa ja marginalisoidussa asemassa olevien ihmisten kuvaaminen vaatii hieman lisähuomiota, jotta kunnioittava asenne välittyy kuvattavalle. Valokuvaajat Sonja Siikanen ja Tinksu Wessman puhuvat valokuvauksen etiikasta ja kunnioittavasta valokuvaamisesta. He ovat valokuvaajia ja työskentelevät paljon marginalisoitujen ihmisryhmien kanssa. Heidän ajatuksiaan arvostavasta valokuvaamisesta voi lukea Samanarvoinen elämäni -hankkeen sivuilla. Lue artikkeli: Näin kuvaat arvostavasti

Suomen Caritas on saanut Samanarvoinen elämäni -hankkeeseen Ulkoministeriön viestinnän ja globaalikasvatuksen tukea. Kuvien lisäksi hanketta varten on kirjoitettu pohdintamateriaali, joka liittyy eriarvoisuuteen ja sen vähentämiseen.

Luitko jo nämä?

Kuvassa kompassi, jossa jalkapohjan kuvat päällä.
16.4.2024

Compassi-ryhmäohjelma tukee riippuvuuksista toipumista

Compassi-ohjelma yhdistää kolme riippuvuudesta toipumisen voimatekijää:  vertaistuen, 12...
Tetson-päinen, iäkäs, mies katsoo viistosti eteen.
19.3.2024

Jäsenjärjestöpäivät 24.-25.4.2024 Helsingin Rantapuistossa

Jäsenjärjestöpäivät ovat mahdollisuus oppia, oivaltaa, innostua, kohdata ja saada vertaistukea....
Mies ja nainen keskustelevat näytön äärellä.
22.2.2024

Jäsenjärjestöavustus vuonna 2024

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA on myöntänyt Sininauhaliitolle 50 000 euroa...