Samanarvoinen elämäni -hanke välittää tunnelmia toivosta

9.9.2022

Sininauhaliiton jäsenjärjestö Caritaksen Samanarvoinen elämäni -hanke pyrkii vähentämään eriarvoisuutta valokuvanäyttelyn, pohdintamateriaalien ja sosiaalisen median kampanjan keinoin.

Samanarvoinen elämäni -valokuvanäyttely

”Olen tarinankertoja. En vain ota kuvia, vaan haluan kertoa tarinan kuvan takana”, kertoo näyttelykuvat ottanut bangladeshilainen valokuvaaja GMB Akash. Näyttelyssä on esillä 18 Akashin kuvaa ja niihin liittyvää tarinaa. Akash kuvaa arvostavalla tavalla yhteiskuntien reunamille jääviä ihmisiä ja antaa heille mahdollisuuden tuoda äänensä kuuluviin. Vaikka kuvien ihmiset ovat usein vaikeassa elämäntilanteessa, he eivät ole menettäneet toivoaan. Näyttelyn taustalla on Suomen Caritaksen Samanarvoinen elämäni -hanke. Valokuvanäyttely kiertää parhaillaan Suomea.

Seuraavat näyttelypaikat ovat
4.–15.10.2022, Kuopion pääkirjasto
18.10. –3.11.2022, Jyväskylän pääkirjasto
3.1.–21.1.2023, Tampereen pääkirjasto Metso

Kaikki näyttelyn kuvat ovat nähtävillä verkkosivuilla.

Keväällä 2022 hankkeessa kerättiin kuvia sähköiseen valokuvanäyttelyyn, jotka kertovat eriarvoisuudesta Suomessa. Katso Suomessa otettuja kuvia.

Jokainen ihminen tulee kuvata arvostavalla ja kunnioittavalla tavalla.
Eriarvoisessa ja marginalisoidussa asemassa olevien ihmisten kuvaaminen vaatii hieman lisähuomiota, jotta kunnioittava asenne välittyy kuvattavalle. Valokuvaajat Sonja Siikanen ja Tinksu Wessman puhuvat valokuvauksen etiikasta ja kunnioittavasta valokuvaamisesta. He ovat valokuvaajia ja työskentelevät paljon marginalisoitujen ihmisryhmien kanssa. Heidän ajatuksiaan arvostavasta valokuvaamisesta voi lukea Samanarvoinen elämäni -hankkeen sivuilla. Lue artikkeli: Näin kuvaat arvostavasti

Suomen Caritas on saanut Samanarvoinen elämäni -hankkeeseen Ulkoministeriön viestinnän ja globaalikasvatuksen tukea. Kuvien lisäksi hanketta varten on kirjoitettu pohdintamateriaali, joka liittyy eriarvoisuuteen ja sen vähentämiseen.

Luitko jo nämä?

Mies ja nainen kahvilla, hymyilevät
4.10.2022

”Täällä saa olla rauhassa. Tää on taivas” – uusi päiväkeskus Tuulensuoja on löytänyt kävijäkuntansa

Yli kymmenen vuoden tauon jälkeen Lahden Sininauha ry sai päiväkeskuksen toukokuussa 2022....
Käsi tarttumassa käsipainoon
20.9.2022

Blogi: Yhä useampi ihminen tarvitsee apua – Järjestö, nyt kannattaa olla aktiviinen ja aloitteellinen

Järjestökentällä keskustellaan tällä hetkellä paljon siitä, mitkä palveluistamme siirtyvät...
Nainen ja mies juttelemassa pihalla hymyillen
2.9.2022

Sininauhaliiton avustushakemus jäsenjärjestöjen ruoka-avun järjestämiseen – toimita hakemus liitolle viimeistään 15.9.2022

Sosiaali- ja terveysministeriö on 29.8.2022 avannut valtionavustushaun ruoka-aputoiminnan...