pensas

Johtaminen

Tarjoamme Sininauhaliiton jäsenjärjestöjen johdolle sparrausta ja kehittämisprosesseja johtamisen tueksi. Lisäksi järjestämme järjestöjohtajille tapaamisia, joissa järjestöjen toiminnasta vastaavat henkilöt voivat jakaa kokemustaan, osaamistaan sekä toiminnan hyviä käytänteitä.

Mies keskustelee naisen kanssa

Kehittämisprosessit

Tuemme johtamisen ja hallinnon toiminnoissa ja osaamisen vahvistamisessa. Olethan yhteydessä, jos järjestöllänne on toiveita tai tarpeita. Katsotaan yhdessä, missä voisimme olla tukenanne.

Voimme yhdessä toiveidenne mukaisesti esimerkiksi tehdä toimintaympäristöanalyysiä, suunnitella yhdistyksenne strategian päivitystä tai pohtia arvioinnin, viestinnän tai hallinnollisia kysymyksiä.

Tulevaisuuden suunnittelu muuttuvassa toimintaympäristössä voi olla haastavaa. Tarjoamme tukea tilanteen kartoittamiseen ja tulevaisuuteen peilaamisessa.

Mitä teemme?

  • Tavataan ja keskustellaan yhdistyksenne toiveista ja tarpeista. Olemme mielellämme tukemassa erilaisia kehittämisprosessejanne.
  • Autamme kartoittamaan palvelun tarvetta ja kohderyhmiä.
  • Annamme tukea toiminnan suunnitteluun, palveluiden kuvaamiseen ja kehittämiseen.
  • Autamme löytämään samalla alueella toimivia yhteistyökumppaneita.
  • Tarjoamme verkostomme kautta muiden toimijoiden vertaistukea ja neuvoja

Tutustu myös tämän sivun lopusta löytyvään itsearviointilomakkeeseen, jonka avulla voit jäsentää yhdistyksenne nykytilannetta ja tarpeita.

Vuosittaiset tapahtumat: Jäsenjärjestöpäivät ja SiniBoss

Sininauhaliiton keskeisimmät yhteiset tapahtumat ovat vuosittaiset jäsenjärjestöpäivät sekä jäsenjärjestöjen johtajille suunnatut SiniBoss-päivät.

Vuosittainen SiniBoss-tapahtuma kokoaa Sininauhaliiton jäsenjärjestöjoen johtajia yhteen. Ohjelmassa on verkostoitumista, vertaistuen antamista ja saamista, järjestötoiminnan ja -johtamisen ajankohtaisia teemoja sekä virkistystä. SiniBossit ovat kokoontuneet jo yli 15 vuoden ajan!

Tapahtuma on tarkoitettu Sininauhaliiton jäsenjärjestöjen johtajille, toiminnan- tai toimitusjohtajille ja puheenjohtajille eli kaikille toiminnasta vastaaville. SiniBoss-tapahtuma pyritään järjestämään vuorovuosin Helsingissä ja muualla päin Suomea. Tapahtumaan on osallistumismaksu, joka kattaa koulutuksen, ruokailut ja mahdollisen majoituksen.

Vuoden 2024 yhteiset tapahtumat

  • Sininauhaliiton jäsenjärjestöjohtajien SiniBoss-tapahtuma järjestetään 24.–25.1.2024 Nastolassa.
  • Sininauhaliiton liiton kokous pidetään keskiviikkona 24.4.2024. Jäsenjärjestöpäivä järjestetään 25.4.2024.

Tapahtumien ja verkkotapaamisten tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista.

Materiaaleja itsenäiseen työskentelyyn

Asemointilomake on itsearviointityökalu tulevaisuuden suunnitteluun

Järjestöjen toimintaympäristö on muutoksessa. Miten yhdistyksenne asemoituu tulevaisuuden palvelukarttaan? Tämän pohdinnan tueksi olemme tehneet Asemointilomakkeen.
Lomake auttaa kartoittamaan yhdistyksen nykytilannetta ja tulevaisuuden tarpeita. Lomake sopii itsenäisesti tai ryhmätyönä työstettäväksi Sininauhaliiton jäsenjärjestöjen johdolle ja hallituksille. Voit ladata lomakkeen alta:  Antoisia pohdintoja lomakkeen äärellä!

Asemointilomakkeen löydät tästä linkistä.

Järjestö palvelutuottajaksi -koulutussarja Sininauhaliiton jäsenjärjestöille

Palvelutuottajaksi ryhtyminen voi tuntua haastavalta, mutta se avaa järjestöille uusia väyliä omien palveluiden tarjoamiseen. Palvelutuotannon tuen koulutussarjassa Sininauhaliiton palvelutuotannon tuessa työskennellyt kehittäjä Miikka-Pekka Rautiainen opastaa videoilla yksityiskohtaisesti palvelutuotannon toteuttamiseen.

Koulutussarjan löydät tästä linkistä.

Yhteyshenkilöt

Satu Toivanen

suunnittelija
Puh. 044 493 2969
satu.toivanen@sininauha.fi

Susanna Kiuru

järjestöpäällikkö
Puh. 044 361 3587
susanna.kiuru@sininauha.fi