kuva Vaaka-oppaan kannesta: punainen, keltainen ja vihreä talo vierekkain siniharmaalla taustalla

VAAKA-opas päiväkeskustyön arviointiin

VAAKA-opas tarjoaa tukea päiväkeskustyön arviointiin.

Vaaka-opas kirjan kansiNina K. Hietakangas
Sininauhaliiton arviointipalvelut
2016
44 s.

Päiväkeskustoiminnan vaikuttavuutta voi olla vaikea osoittaa, jos järjestöillä ei ole dokumentoitua tietoa työnsä tuloksista ja vaikutuksista. Taloudellisten haasteiden ja kilpailun lisääntyessä pelkät hyvät henkilösuhteet eivät enää riitä, vaan päättäjät ja rahoittajat tarvitsevat konkreettista näyttöä toiminnan hyödyllisyydestä.

VAAKA-opas tarjoaa käytännönläheisiä ja helppoja työvälineitä päiväkeskustoiminnan suunnitteluun, kehittämiseen ja arviointiin. VAAKA-työkalut auttavat kävijäkunnan profiloinnissa ja asiakasvaikutusten seurannassa. Itsearvioinnin ja suunnittelun välineiden avulla toimintaa voidaan kehittää sekä tunnistaa hyvät käytännöt ja kompastuskivet. VAAKA-työkalut ovat Sininauhaliiton Internet-sivuilla vapaasti käytettävissä. Niitä voi kukin käyttäjä muokata omiin tarpeisiinsa sopiviksi.

Päiväkeskus tarjoaa yhteisön niille, joilla on puutetta turvallisista ja rakentavista ihmissuhteista. Päiväkeskusten yhteiskunnallista merkitystä on tärkeää tehdä tunnetuksi, jotta ne saavat myös jatkossa tarvitsemansa tuen ja tunnustuksen. VAAKA-työkalujen avulla työ tulee tutummaksi kunnalle ja muille yhteistyökumppaneille. Tutuksi tullutta toimintaa on helpompi tukea.2

Vaaka-opas

Lataa opas PDF-muodossa.