Mies kävelee syksyisessä metsässä selkä kuvaajaan päin

Muut materiaalit

Opas mobiilipyhiinvaellusreittien tekoon

Sininauhaliiton ja Pyhiinvaellus Suomen tuottama pyhiinvaellusopas mobiilireittien rakentamiseen valmistui vuoden 2022 alussa. Oppaan3 aikuista ja 1 lapsi kävelevät pellolla, selkäpuoli näkyy pohjana toimii diakoni Saara Valkaman Sininauhaliiton harjoittelussa tuottama materiaali mobiilipyhiinvaellusreittien toteuttamisesta. Oppaassa kerrotaan aluksi hiukan pyhiinvaelluksesta ja avataan käytännön esimerkein, miten voi rakentaa mobiilipyhiinvaellusreitin, mitä se vaatii ja millaisiin asioihin kannattaa varautua reittiä työstäessä. Opas on tarkoitettu palvelemaan erilaisia toimijoita pyhiinvaellusten suunnittelussa eri puolella Suomea.

Lataa opas tästä linkistä: Opas mobiilipyhiinvaellusreitin tekoon (pdf)

Muistohetket

Yhteisön jäsenen kuolema koskettaa usein kaikkia, jotka ovat hänet tunteneet. Muistohetket ovat tärkeä osa surun käsittelyä yhteisössä. Ohessa Sininauhasäätiön yhteisöpapin Jenni Tuulensuun laatima esimerkki muistohetken pitämiseksi sekä malli muistohetken rungosta. Materiaalit ovat vapaasti käytettävissä.

Ohje muistohetken pitämiseen (pdf)

Muistohetken runko (pdf)

Ideoita hartaushetkiin

Vuoden 2024 aikana kokoamme jäsenjärjestöiltä ideoita hartauksiin. Mukaan talkoisiin voi tulla hyvin erilaisilla ideoilla ja ohjeet kirjoittamiseen löydät täältä. Lisää voi kysellä tuomo.salovuori@sininauha.fi, 040-5818244.

Täältä löydät lähteitä hartaushetkien toteuttamiseen:
Hartausideoita (pdf)