Sininauhaliiton hallituksen puheenjohtaja: Järjestöjä tarvitaan entistä enemmän tulevaisuudessa

7.5.2024

Liiton kokous valitsi 24.5.2024 Sininauhaliitolle uuden hallituksen, jonka puheenjohtajan jatkaa Väentupa ry:n toiminnanjohtaja YTM Rita Lepikko. Hallituksen yksi keskeisimmistä tehtävistä on miettiä Sininauhaliiton ja sen jäsenjärjestöjen rooleja ja toimintaedellytyksiä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

Rita Lepikko jatkaa Sininauhaliiton hallituksen puheenjohtajana.

”On todella hienoa, että saan jatkaa Sininauhaliiton hallituksen puheenjohtajana. Hallitustyöskentelyssä tulemme jatkamaan matkaamme eteenpäin Sininauhaliiton strategian johdattelemana – ja myös miettimään miten voimme tukea liiton jäsenjärjestöjä entistä paremmin jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä,” sanoo Rita Lepikko.

Järjestöjen on muututtava maailman mukana

Suomen hallituksen säästötoimenpiteet tulevat leikkaamaan rahoitusta myös sosiaali- ja terveysalanjärjestöiltä. Rita Lepikko uskoo kuitenkin, että asioilla on tapana järjestyä ja järjestöjen työtä tullaan tarvitsemaan jatkossakin entistä enemmän.

”Maailma muuttuu ympärillämme, joten myös meidän on mietittävä uusia keinoja toteuttaa ja rahoittaa toimintaamme. Järjestöt tekevät yhteiskunnallisesti merkittävää ja inhimillistä työtä ja sen työn tulisi olla mahdollista myös tulevaisuudessa,” sanoo Lepikko ja jatkaa:

Kuvassa vasemmalta: Pertti Saarela, Erja Blomberg, Anu Louhelainen, Rita Lepikko, Sininauhaliiton talous-ja henkilöstöpäällikkö Marja Mettälä ja toiminnanjohtaja Pekka Lund, Terhi Laine, Senni Rönkkö ja Karoliina Nikula

”Surullisinta tietysti on se, että hallituksen leikkauksien vaikutukset osuvat jo valmiiksi heikoimmassa asemassa oleviin ihmisiin. Jokaisella ihmisellä tulisi olla elämän perusoikeudet kunnossa, vaikka valtion talous olisi kuinka tiukalla. Usko, toivo ja rakkaus on kuitenkin ilmaista, niihin hallituksen leikkaukset eivät vaikuta.

Rita Lepikon lisäksi Sininauhaliiton hallituksessa jatkaa Larissa Franz-Koivisto, Pertti Saarela, Anu Louhelainen, Janika Lindström ja Erja Blomeberg. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Terhi Laine, Laura Kristoffersson, Senni Rönkkö ja Karoliina Nikula.

Sininauhaliiton henkilöstöä hallituksessa edustaa Anna Borodavkin ja hänen varahenkilönään toimii Jenni Kämppi.

Lue lisää Rita Lepikon taustasta

Tutustu Sininauhaliiton strategiaan

Luitko jo nämä?

8.5.2024

Jäsenjärjestöpäivillä oivallettiin ja innostuttiin yhdessä

Sininauhaliiton jäsenjärjestöpäiviä vietettiin Helsingin Vuosaaressa 24.-25.4.2024. Päivien...
Kuvassa kompassi, jossa jalkapohjan kuvat päällä.
16.4.2024

Compassi-ryhmäohjelma tukee riippuvuuksista toipumista

Compassi-ohjelma yhdistää kolme riippuvuudesta toipumisen voimatekijää:  vertaistuen, 12...
Tetson-päinen, iäkäs, mies katsoo viistosti eteen.
19.3.2024

Jäsenjärjestöpäivät 24.-25.4.2024 Helsingin Rantapuistossa

Jäsenjärjestöpäivät ovat mahdollisuus oppia, oivaltaa, innostua, kohdata ja saada vertaistukea....